TVR laat weer van zich horen....

TVR laat weer van zich horen....

Geplaatst op 22-10-2022  -  Categorie: voorpagina  -  Bron: autointernationaal.nl

TVR kondigt verschillende elektrische modellen aan, waaronder een SUV.

In 2017 kondigde de Britse fabrikant TVR zijn terugkeer aan met de presentatie van een nieuwe Griffith, een sportwagen in de puurste traditie van het Britse merk. Ontworpen met Gordon Murray en Cosworth, heeft die auto een midscheeps voorin geplaatste, 507 pk sterke en 5,0 liter grote atmosferische V8 van Ford, gekoppeld aan een handgeschakelde 6 versnellingsbak die het vermogen en koppel naar de achterwielen stuurt. Er werd verteld dat de nieuwe Griffith slechts 1.250 kg weegt waarbij het gewicht gelijkelijk verdeeld is over de 2 assen. Allemaal dingen waar sportwagenfans hun vingers bij aflikken dus. 

In 2017 kondigde de Britse fabrikant TVR zijn terugkeer aan met de presentatie van een nieuwe Griffith, een sportwagen in de puurste traditie van het Britse merk. Ontworpen met Gordon Murray en Cosworth, heeft die auto een midscheeps voorin geplaatste, 507 pk sterke en 5,0 liter grote atmosferische V8 van Ford, gekoppeld aan een handgeschakelde 6 versnellingsbak die het vermogen en koppel naar de achterwielen stuurt. Er werd verteld dat de nieuwe Griffith slechts 1.250 kg weegt waarbij het gewicht gelijkelijk verdeeld is over de 2 assen. Allemaal dingen waar sportwagenfans hun vingers bij aflikken dus. 

Terwijl wij nog steeds wachten op de Griffith met V8 motor, kondigt TVR alvast een elektrische versie aan. Die komt in 2025. Daarna volgen nog meer emissievrije modellen, waaronder een sedan en een SUV. 

Ach ja, het produceren van schetsen is een stuk eenvoudiger dan om auto’s bij de klant te krijgen …
Maar 5 jaar later laat de verkoopstart van deze Griffith nog steeds op zich wachten. In de tussentijd hebben veel obstakels TVR in de weg gestaan, sommige met betrekking tot Europese regelgeving, andere met de renovatie van de fabriek in Wales die door de fabrikant is overgenomen, om nog maar te zwijgen van de Covid-19 pandemie. Maar dankzij een recente investering van enkele miljoenen Britse ponden door de groep Ensorcia, die gespecialiseerd is in de levering van materialen voor elektrische batterijen, kondigt TVR aan dat het bedrijf nu naar een hogere versnelling schakelt. Terwijl de ontwikkeling van de Griffith doorgaat, is er besloten dat de thermische sportwagen gezelschap gaat krijgen van meerdere volledige elektrische modellen.

De verkoopstart van de Griffith V8 staat nu voor 2024 op de rol met min of meer ongewijzigde specificaties, wat klanten die al een exemplaar hebben besteld, gerust zou moeten stellen. De auto wordt na de lancering van de coupé ook als roadster verkrijgbaar. Daarnaast wordt voor uiterlijk 2025 een “zero-emissie” Griffith aangekondigd. Deze zal het chassis en de carrosserie van het thermische model overnemen, waarbij de laatste volgens het bedrijf al goed is geoptimaliseerd in aerodynamisch opzicht. Voor de details van zijn aandrijflijn zullen we geduld moeten hebben.
Ondertussen wordt het hongerige autopubliek zoet gehouden met enkele schetsen en een ’teaser’ van deze modellen. Ter voorbereiding op de elektrische modellen heeft TVR de laatste 2 Formula E wedstrijden gesponsord. Omdat competitie een integraal onderdeel is van de geschiedenis van het merk, is een toekomstige deelname aan deze discipline niet uitgesloten.

 Bron: www.autointernational.nl