tvr car club holland

TVR Car Club Holland

De TVR CarClub Holland is een club van enthousiaste autoliefhebbers met als gezamenlijke passie het eigenzinnige merk TVR. Ieder lid van onze club heeft natuurlijk zijn eigen reden om een TVR te rijden. De één vanwege de styling van de modellen, de ander vanwege het brute vermogen, een derde om het fantastische geluid of om gewoon lekker mee te toeren.

In de mid 70’er jaren in de regio Den Haag treft Anton van de Logt, rijdend in een MG Midget, op een MG bijeenkomst Axel Tenkink die daar naar toe was gekomen met een Tuscan V6. Enthousiast geworden door het merk kocht Anton snel een 3000M  en samen hebben de twee heren de basis gelegd voor de TVR Car Club. Samen hebben zij met RDW gegevens (toen kon dat nog) de bestaande TVR eigenaren aangeschreven en vele meetings georganiseerd. Met heel veel energie hebben zij in de jaren 1976 tot 1998 de club gedraaid, vele artikelen geschreven en Sprintjes geproduceerd, adverteerders gezocht en natuurlijk nog meer evenementen georganiseerd.

Het grootste idee wat zij hebben uitgevoerd in de eind jaren 70 is het organiseren van de Continental Meeting op het circuit van Zolder.
Aan dadendrang geen gebrek; zonder een officiële club en met slechts 2500 TVR’s over de gehele aardbol, besloten zij dat het toch geweldig zou zijn om TVR rijders elkaar te laten treffen op een circuit. Het circuit Zolder was niet meer dan een omheind stuk asfalt en zij kregen de sleutels en moesten het verder zelf maar regelen. Er zijn 36 Continental Meetings verreden. Door een sterk afnemend aantal deelnemers uit Nederland die aan het volledige programma deelnamen  is het evenement over de laatste jaren sterk verliesgevend geworden en heeft het bestuur helaas moeten besluiten de CM niet meer te organiseren. Alle scripts zijn nog voorhanden dus wie weet komt het er nog een keer van....

De beide heren zijn samen verantwoordelijk voor bijna de helft van de geschiedenis van de club. In 1998 is er een officiële vereniging (rechtspersoon) ontstaan met Hugo Bloksma als voorzitter en Hans Hardy als penningmeester. Omdat Hans Hardy helemaal geen boekhouder was nam hij in 2000 het stokje over van Hugo Bloksma als voorzitter tot 2004, waarna Arthur van Essen en vervolgens dezelfde Hans weer voorzitter werd van 2006 tot 2008.  Na een lang voorzitterschap door Hans Hardy, gevolgd door een aantal kortere wisselingen heeft Wim Waardenburg de voorzittershamer voor 5 jaar overgenomen. Op dit moment is Dick Westerveld de voorzitter.

De doelstelling van de  vereniging is om met de eigenaren en liefhebbers van de auto’s het merk TVR  in stand te houden. Veel leden koesteren en poetsen niet alleen hun auto maar wat nog steeds onderscheidend is voor de TVR Car Club is dat velen er ook  zelf aan sleutelen. Daarom is er nog regelmatig contact tussen leden hoe een technisch probleem op te lossen en de club faciliteert dat  door onder meer garagedagen en speciale bijeenkomsten te organiseren. Al vele jaren bestaat het eigen clubblad “Sprintje” . Over de tijd uitgegroeid tot een blad waar onze leden in het huidige elektronische tijdperk nog geen afstand van willen doen vanwege de mooie vormgeving en altijd boeiende inhoud.  
De club is gegroeid tot zo’n 250 leden en professioneler geworden. Voor al deze verschillende leden probeert de evenementen commissie elk jaar een interessante kalender met evenementen samen te stellen, met voor elk wat wils.  Zo wordt jaarlijks een circuit evenement georganiseerd, waar de echte liefhebbers hun hart kunnen ophalen. 

Ook worden korte autovakanties naar het buitenland georganiseerd, veelal Schotland. Met elke dag weer de mooiste routes en prima geregelde hotelaccommodaties. Daarnaast natuurlijk toer– en puzzelritten en vele andere bijeenkomsten voor bijv. technische zaken.

In Nederland zijn er ruim 500 TVR’s bij de RDW geregistreerd(al dan niet rijdend).  Binnen de club zijn bijna alle typen TVR vertegenwoordigd, van de oudere modellen van voor 1960 tot nu. Iedereen die TVR een warm hart toedraagt is welkom om lid te worden. Zo’n 80% van alle TVR rijders is dat al.

Kijk rond op de site, lees de enthousiaste verslagen en bewonder de vele foto’s en video’s van de diverse evenementen. Als je interesse is gewekt en je zou ook lid willen worden, meld je dan aan via de ledenadministratie of vul het formulier in op de volgende pagina.